Mažoretky v době covidu

Tato doba nepřeje kolektivním sportům. Tělocvičny jsou zavřené, venku nepříznivé počasí, zima. Naposledy jsme mohly společně trénovat před vánocemi a doufat, že se snad uskuteční twirlingové soutěže, plánované na začátek roku 2021.

Ale…. covid to naplánoval jinak. Aby se udržely dosavadní návyky a fyzická úroveň dětí, připravily trenérky on-line tréninky. Čtyřikrát týdně se u obrazovek počítačů scházely, posilovaly a pilovaly twirlingové prvky. Učily se nové sestavičky, taneční  kroky a pózy a mnoho dalšího. Pod vedením akreditované mezinárodní  lektorky  Svazu mažoretek a twirlerek  absolvovaly 2x měsíčně společné tréninky.  Videa a foto z těchto tréninků je možné shlédnout na instagram@pomnenkykosmonosy. Přesto, že jsme se nemohly scházet v tělocvičnách nebo na hřištích, se díky on-line tréninkům podařilo udržet děvčata u našeho sportu.  Za to patří trenérkám velký dík. Veškeré záležitosti ohledně tréninků a chodu klubu jsme řešily na pravidelných trenérských schůzkách na Skypu.

Svaz mažoretek a twirlingu NBTA ČR připravil pro trenéry a vedoucí skupin seriál vzdělávacích webinářů, kterých se zúčastnily postupně všechny naše trenérky.  Školitelé byli nejen z oblasti mažoretek a twirlingu, ale i z dalších oborů, např. z oblasti zdravotních cvičení dětí nebo z oblasti právních záležitostí při vedení klubu.

Tento měsíc se již připravujeme na první on-line soutěž sól a dvojic, které se zúčastní i naše děvčata.  Na červen pak, pokud to situace dovolí, připravujeme již 8. ročník Odpoledne s Pomněnkami, při kterém budeme slavit i 25. let trvání našeho klubu. Na červenec a září připravuje Svaz mažoretek  další (snad již plnohodnotné) soutěže.

Těšíme se, až se budeme moci opět pravidelně scházet a trénovat tak, jak jsme byly zvyklé.