Mistrovství světa v twirlingu

Mažoretky z Kosmonos na Mistrovství světa!

O velikonočním víkendu se kosmonoské mažoretky poprvé zúčastnily Mistrovství světa v twirlingu, konaného od 1. do 5. 4. 2015 v italském Lignanu Sabbiadoru. Do české reprezentace se nominovaly z Mistrovství republiky v twirlingu, a to hned v několika disciplínách a věkových kategoriích. V duu na povinnou hudbu v kategorii dětí soutěžila Michaela Ratimcová a Eliška Prýmková a umístily se na krásném 7. místě. Ve skupinové formaci Parade corp závodily seniorky. Jejich soutěžní skladba byla na velmi dobré úrovni, což ocenila především porotkyně z USA. Konečné umístění – 6. místo. Tým „Twirlflowers Kosmonosy-Dobrovice“ soutěžil v disciplíně na povinnou hudbu v kategorii junior a umístil se na 10. místě. P1120269
Právě z této skupiny je i Eva Beranová (10 let), které se jako jediné Češce na tomto Mistrovství světa podařilo v konkurenci 28 dívek ze 17 států celého světa postoupit z kvalifikačních kol do finále mezi nejlepších 8 soutěžících, a to hned ve dvou disciplínách – v rytmickém tanečním sólu a v sólu na povinnou hudbu. Předvedla skvělý výkon, bez jediného pádu hůlky. Při své premiérové účasti na této soutěži obsadila v rytmickém tanečním sólu konečné 8. místo a v sólu na povinnou hudbu neuvěřitelné 5. místo (vedle 3 soutěžích z USA a 1 soutěžící z Itálie).

Výkony českých soutěžících byly velmi pěkné, na velmi dobré úrovni a bez zbytečných srážek, ovšem jejich body nestačily v tak obrovské konkurenci na postup do finálových kol.

Všem soutěžícím patří velký dík za vzornou reprezentaci a za skvělé výkony. Je úžasné sledovat, že se čeští twirleři každým rokem zlepšují a dokazují, že už Češi nejsou v tomto sportu začátečníci.
Nezbývá než přát všem hodně síly a energie do dalších tréninků a co nejlepší zázemí a podporu.