Dopis rodičům a mažoretkám

Vážení rodiče,
velmi rychle se blíží první soutěž Národního šampionátu mažoretek ČR. Oblastní kolo bude v Kamenici již 2. 5. 2015. Děvčata své soutěžní skladby trénují od září.
V posledních měsících je však docházka na tréninky velmi špatná. Bez omluvy chybí téměř polovina dětí. Je třeba dokončit soutěžní skladby (pódiové a pochodové), vypilovat případné nedostatky.


Soutěžíme za skupinu, tím nastává dost velký problém, když děvčata nechodí na tréninky pravidelně, aby byla schopna se skladby naučit. Cvičit „pódiovku“ nebo pochod s mezerami, vzniklými absencí dívek dost dobře nejde. Dívky se v „děravém“ tvaru špatně orientují.
Má-li se půlroční snaha a trénink někde zúročit, jsou to celostátní soutěže, kde mají holčičky možnost získat určité ocenění. Mažoretkový sport se v poslední době hodně rozšířil, tudíž se zvýšila konkurence. Aby náš klub obstál v této dosti velké konkurenci je potřeba trénovat! Určitě znáte staré dobré – bez práce nejsou koláče!
Náš klub patří mezi nejlepší v republice a chceme, aby to tak bylo i nadále. To se nám podaří pouze společným úsilím dětí, trenérek a hlavně rodičů. Věková kategorie dětí mladších a částečně i děti starší jsou závislé na rodičích. Z toho vyplývá, že úspěchy těchto dvou skupin jsou na Vás, na rodičích. Určitě chcete, aby Vaše „naše“ děti byly úspěšné a vy, stejně tak jako my, jste viděli v jejich očích radost z dosaženého úspěchu. Věříme, že je to našim společným cílem.
Trenérky věnují Vašim dětem svůj volný čas dobrovolně a zcela zdarma!
Obě dvě, KAČKA i MARŤA, studují a mají také svoje povinnosti, které za ně nikdo neudělá. Chtějí pro „svoje“ holky dělat maximum, ale veškerá práce přijde nazmar, když z celé skupiny mají na tréninku pouze polovinu.
Prosím mějte ohled na jejich náročnou práci a své děti z tréninku omlouvejte pouze v naléhavých případech.
Věřte tomu, že cvičení s hůlkou je dobré pro zlepšení koordinace a propojení pravé a levé hemisféry, zlepšení prostorové orientace a trénink paměti. Není to jen tak.
Termín se nám blíží a my máme opět za cíl vytřít všem zrak – pomozte nám k tomu.

Moc děkujeme,

Mirka a Ivana

One thought on “Dopis rodičům a mažoretkám”

  1. Souhlasím s Mirkou a Ivanou a připomínám, že pokud děvčata postoupí do Strakonic, budeme si moct my – rodiče sjet část Otavy na lodi. Propozice brzo vyvěsím v sokolovně.
    M. Bašus (pyšný otec a dlouholetý fanda Pomněnek)

Comments are closed.