Pomněnky jsou dvojnásobné mistryně České republiky

Mažoretky Pomněnky se zúčastnily Mistrovství České republiky v twirlingu, které se konalo o tomto víkendu v Plzni a kde soutěžící bojovali o postup na Mistrovství světa, konané o Velikonocích v Itálii – Lignanu.
Z dvoudenního mistrovství si přivezly dvě zlaté medaile s titulem Mistr České republiky.
První zlaté medaile získal taneční twirlingový tým v kategorii děti s titulem Mistr ČR, ale bez postupu na Mistrovství světa.
Druhé zlaté medaile vybojoval juniorský twirlingový tým na povinnou hudbu, složený z Kosmonoských a Dobrovických twirlerek, získal titul Mistr České republiky a postup na Mistrovství světa.
IMG_5472
I v dalších disciplínách měly Pomněnky hojné zastoupení a v kvalitní konkurenci si přivezly dvě zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.
V disciplíně parade corps získaly seniorky 1. místo a postup na Mistrovství světa.
V disciplíně sólo na povinnou hudbu se na 1. místě umístila Anička Pizúrová v kategorii junior mladší třída C. V rytmickém tanečním sólu junior mladší třída B obsadila 3. místo Kateřina Klikarová. V disciplíně duo na povinnou hudbu obsadila dvojice dětí třídy A – Míša Ratimcová a Eliška Prýmková 1. místo. V kategorii junior mladší třída B na povinnou hudbu Zuzana Hušáková a Kateřina Klikarová 2. místo. Další 2. místo a titul 1. Vicemistr ČR v disciplíně rytmické taneční duo třída A v kategorii junior starší získala dvojice Natálie Richterová a Natálie Mocová.
Všem soutěžícím a jejich trenérkám patří velký dík za vzornou reprezentaci klubu mažoretek Pomněnek a města Kosmonos.