Zpráva z akce Mažoretka roku 2014

Finále soutěže Mažoretka roku 2014 se uskutečnilo ve spolupráci se Svazem mažoretek NBTA ČR a pod záštitou města Kosmonosy a s finančním přispěním Středočeského kraje.
Akce byla organizována klubem mažoretek Pomněnky TJ Sokol Kosmonosy.

Finále soutěže Mažoretka roku 2014 se zúčastnilo 12 nejlepších mažoretek z celé České republiky. Finalistky se pod vedením akreditovaného trenéra Svazu mažoretek připravovaly v týdnu od 27. 10. 2014 na závěrečný Galavečer. V tomto přípravném týdnu se děvčata kromě nácviku společných choreografií a módní přehlídky zúčastnila exkurze do závodu
Škoda Auto, a.s..
Součástí programu bylo i fotografování v Muzeu Škoda v dobových kostýmech, v přírodě a v bazénu.

Ubytování všech zúčastněných bylo zajištěno v penzionu Cosmos a stravování v místním zařízení Dobrovolných hasičů Kosmonosy. Nácvik všech vystoupení proběhl v tělocvičně, která je majetkem Města Kosmonos.

Závěrečný Galavečer se po problémech s místem jeho konání uskutečnil v Městském divadle Mladá Boleslav, což podstatně zvýšilo náklady na celou akci.
Soutěží provázel moderátor delegovaný Svazem mažoretek a doprovodným programem doplnil mladoboleslavský zpěvák.

Při závěrečném ceremoniálu byly předány všem finalistkám upomínkové dárky od sponzorů a voucher od cestovní kanceláře Ideal tour na týdenní pobyt ve španělském letovisku (na ubytování a polopenzi).
Nejúspěšnějším šesti mažoretkám předali zástupci města Kosmonosy, sponzorů a vedení Svazu mažoretek květiny a korunky Miss. Nejkrásnější a nejlepší mažoretkou se stala Veronika Kadlecová z klubu Panenky České Budějovice, 1. Vicemiss Hana Papežíková –TŠ Mědílkovi Zlín, 2. Vicemiss Nikol Pecháčková – Pomněnky TJ Sokol Kosmonosy, Miss internet Natálie Pospíšilíková – Arabelky Holešov, Miss sympatie Nikol Pecháčková – Pomněnky TJ Sokol Kosmonosy a Cenu odborné poroty získala Veronika Kadlecová – Panenky České Budějovice.

Večer měl vysokou úroveň, kterou zhodnotilo vedení Svazu mažoretek, porotci a především regionální tisk ve svých několika vydáních.

[Not a valid template]