Titul II.Vicemistr Evropy a 4. místo z Mistrovství Evropy Itálie

Mistrovství Evropy mažoretek se v tomto roce konalo ve dnech 10. – 13. října v italském Lignanu Sabbiadorro. Z našeho klubu se z Mistrovství ČR sól a duí v Ronově n.D. nominovalo 5 dívek a z Mistrovství ČR v halových disciplínách v Mohelnici další 3 dívky ve smíšené choreografii děvčat z Dobrovice a Českých Budějovic a Kosmonos.

Mistrovství  se zúčastnilo 14 evropských států.  Z České republiky odjelo na nejvyšší soutěž mažoretek  130 závodníků.  Soutěž probíhala ve velké hale, která je součástí multifunkčního sportovního areálu s veškerým zázemím, včetně ubytování.

První soutěžní den začala soutěž disciplínou duo s rekvizitami junior starší, kde nás reprezentovala  Míša Ratimcová a Eliška Prýmková. Po celkově zdařilém výkonu se umístily na 4. místě z 10 soutěžících. Sobotní den otevírala disciplína duo s rekvizitami junior mladší. Z našich dívek to bylo duo Kačka a Verča Ratimcovy. Jejich perfektní výkon byl oceněn vysokým počtem bodů a při jejich první účasti na ME se tato dvojice umístila na 3. místě a získala titul II. Vicemistr Evropy. V sólu s rekvizitou junior starší měl náš tým zastoupení Anežkou Šulitkovou. Anežka se účastnila ME poprvé a i s ohledem na její zdravotní hendikep, byl její výkon velmi dobrý. V konečném vyhodnocení se umístila na 17. místě z 21 soutěžících. Tým složený z děvčat z různých klubů zastupovala z našeho týmu Míša Ratimcová, Terka Prskavcová a Nikol Pecháčková. Přestože po skončení soutěžního vystoupení měly nejvyšší hodnocení ze všech soutěžících v této disciplíně, nakonec ve velké konkurenci obsadily 5. místo. Česká republika získala celkově 6x zlaté, 6x stříbrné a 3x bronzové ocenění.

Děvčatům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu, města Kosmonos a ČR a přejeme jim do dalších soutěží hodně síly a vytrvalosti.